
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min