
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min