
Duszona fasola po włosku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Cebulę i selera wrzuć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem na 5 minut, by odparowały i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dodaj pomidory, pietruszkę, czosnek, posól i popieprz. Przez 10 minut mieszaj na żywym ogniu.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dorzuć na patelnię odsączoną fasolę i gotuj wszystko 5 minut na delikatnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie wlej ocet, zamieszaj i zgaś ogień. Pozostaw, by przestygło.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Fasolę podawaj letnią lub chłodną z tostami z chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min