1. etap

zrobione

Cebulę i selera wrzuć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem na 5 minut, by odparowały i zmiękły.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Dodaj pomidory, pietruszkę, czosnek, posól i popieprz. Przez 10 minut mieszaj na żywym ogniu.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Dorzuć na patelnię odsączoną fasolę i gotuj wszystko 5 minut na delikatnym ogniu.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Następnie wlej ocet, zamieszaj i zgaś ogień. Pozostaw, by przestygło.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Fasolę podawaj letnią lub chłodną z tostami z chleba.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

4 osób

10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

4 osób

30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette

4 osób

30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

4 osób

45 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską

4 osób

35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają

Sałatka z kurczaka z mango i papają

4 osób

30 min