
Duszona fasola po włosku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Cebulę i selera wrzuć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem na 5 minut, by odparowały i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dodaj pomidory, pietruszkę, czosnek, posól i popieprz. Przez 10 minut mieszaj na żywym ogniu.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dorzuć na patelnię odsączoną fasolę i gotuj wszystko 5 minut na delikatnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie wlej ocet, zamieszaj i zgaś ogień. Pozostaw, by przestygło.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Fasolę podawaj letnią lub chłodną z tostami z chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min