Duszona fasola po włosku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Cebulę i selera wrzuć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem na 5 minut, by odparowały i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dodaj pomidory, pietruszkę, czosnek, posól i popieprz. Przez 10 minut mieszaj na żywym ogniu.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dorzuć na patelnię odsączoną fasolę i gotuj wszystko 5 minut na delikatnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie wlej ocet, zamieszaj i zgaś ogień. Pozostaw, by przestygło.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Fasolę podawaj letnią lub chłodną z tostami z chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min