1. etap

zrobione

Piersi z kurczaka włóż do zimnej, posolonej wody. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 15 minut, a następnie ostudź.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Rukolę umyj i osusz. Owoce pokrój w kostkę.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Przygotuj vinaigrette, mieszając dokładnie wszystkie składniki.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Sałatę, papaję i mango oraz pokrojone w paski piersi kurczaka przełóż do miski, wlej vinaigrette, dopraw i wymieszaj. Na wierzchu ułóż orzechy, liście mięty i maliny lub inne czerwone owoce.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Smacznego!

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

4 osób

10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

4 osób

30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette

4 osób

30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

4 osób

45 min

Duszona fasola po włosku

Duszona fasola po włosku

4 osób

40 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską

4 osób

35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min