
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na dużej rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu obsmaż przez dwie minuty czerwona paprykę, a następnie przełóż ją na talerz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso z indyka posól, popieprz i usmaż na tej samej patelni, po dwie minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Dorzuć kurkumę i pieprz cayenne. Podgrzewaj jeszcze około 4 minuty. Następnie dodaj paprykę, świeże zioła, sól i pieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podawaj od razu, z ryżem lub kawałkiem chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min