1. etap

zrobione

Wrzuć do garnka pietruszkę, marchewkę i pora. Przekrojoną na pół cebulę i imbir opal nad ogniem, a nastepnie dołóż do pokrojonych warzyw.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Umieść w garnku piersi, udka i korpus kurczaka pokrojony na kawałki.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Zalej składniki zimną wodą. Wrzuć goździki i laskę cynamonu.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Gotuj przez półtorej godziny na wolnym ogniu. Następnie odstaw do wystudzenia.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Chłodny rosół przelej przez sito, wyjąwszy uprzednio mięso i warzywa. Aby był klarowny, wlej do niego lekko ubite, spienione białka i podgrzej wszystko.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Białko wypłynie pod wpływem ciepła, wypierająć ku górze szumowiny. Przelej rosół łyżką wazową przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Trzy roztrzepane w miseczce jajka wymieszaj z oliwą i wodą.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Do większej miski wsyp mąkę i sól. Zrób dołek w mące i wlej do niego jajka z wodą i oliwą. Mieszaj od środka na zewnątrz, by składniki się połączyły.

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Ciasto przełóż na posypany mąką blat i wyrób na gładko.

zaznacz jako zrobione

10. etap

zrobione

Następnie zawiń w folię i umieść na 30 minut w lodówce.

zaznacz jako zrobione

11. etap

zrobione

Ugotowane w rosole piersi, cebulki, suszone pomidory, czosnek i natkę pietruszki zmiel, a następnie wymieszaj z serkiem mascarpone.

zaznacz jako zrobione

12. etap

zrobione

Wyjmij z lodówki ciasto i rozwałkuj na posypanym mąką blacie. Pokrój na niewielkie kwadraty.

zaznacz jako zrobione

13. etap

zrobione

Na każdym z nich połóż małą kulkę farszu. Sklej razem rogi ciasta, lekko naciągając, by powstała z niego sakiewka.

zaznacz jako zrobione

14. etap

zrobione

Odkładaj kolejne pierożki na blat lub talerz posypany mąką, by się nie przykleiły.

zaznacz jako zrobione

15. etap

zrobione

Zagotuj wodę z solą i odrobiną oleju, włóż sakiewki i gotuj przez 3-4 minuty.

zaznacz jako zrobione

16. etap

zrobione

Delikatnie wymieszaj pokrojony imbir, suszone pomidory, szczypiorek i bazylię.

zaznacz jako zrobione

17. etap

zrobione

Na talerze połóż najpierw mieszankę z imbirem, a następnie kilka pierożków.

zaznacz jako zrobione

18. etap

zrobione

Zalej rosołem.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

ZUPA RYBNA CALDEIRADA

Zupa rybna Caldeirada

4 osób

40 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

4 osób

165 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

4 osób

85 min

Zupa warzywna z dorszem

Zupa warzywna z dorszem

4 osób

55 min