
Zupa warzywna z dorszem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Oczyść i obierz selera, białą rzodkiew, ziemniaki, marchewkę i cebulę. Pokrój je w kostkę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W rondlu rozgrzej tłuszcz i wsyp pokrojone warzywa i różyczki brokułów. Często mieszając, podsmaż je przez 10 minut, by odparowały wodę i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej bulion i powoli doprowadź do zagotowania. Gotuj 5 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dodaj śmietanę i pokrojonego na kawałki dorsza. Dopraw pieprzem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Zupę podawaj gorącą, posypaną papryką i natką pietruszki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
A może coś zupełnie innego?

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min