Zupa warzywna z dorszem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Oczyść i obierz selera, białą rzodkiew, ziemniaki, marchewkę i cebulę. Pokrój je w kostkę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W rondlu rozgrzej tłuszcz i wsyp pokrojone warzywa i różyczki brokułów. Często mieszając, podsmaż je przez 10 minut, by odparowały wodę i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej bulion i powoli doprowadź do zagotowania. Gotuj 5 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dodaj śmietanę i pokrojonego na kawałki dorsza. Dopraw pieprzem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Zupę podawaj gorącą, posypaną papryką i natką pietruszki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
A może coś zupełnie innego?
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min