
Dyniowy krem z łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Przygotuj i podgrzej bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej w rondlu odrobinę tłuszczu i zeszklij cebulę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie dorzuć marchewkę i dynię.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podgrzewaj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, po czym zalej bulionem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Gotuj, aż warzywa zmiękną.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W tym czasie podpiecz wędzonego łososia na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zupę zmiksuj, zabiel śmietaną, posól, popieprz i dopraw gałką muszkatołową.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Podawaj z paskami łososia, posypawszy koperkiem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min