Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

danie dla 4 osób

czas przygotowania
5 min

czas przyrządzenia
25 min

1. etap

zrobione

W garnku podgrzej tłuszcz.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Wrzuć cebulę, czosnek i brokuły.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Podsmaż je przez 5 minut na średnim ogniu, by zmiękły.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Lekko posól i popieprz.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Wlej bulion.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Doprowadź do wrzenia, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 25 minut.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Zmiksuj.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj przez 30 sekund.

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Zupę krem podaj posypaną pokrojonym łososiem, kiełkami czerwonego buraka i grzankami oraz skropioną kilkoma kroplami oliwy z pestek dyni.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

ZUPA RYBNA CALDEIRADA

Zupa rybna Caldeirada

4 osób

40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

4 osób

165 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

4 osób

85 min

Zupa warzywna z dorszem

Zupa warzywna z dorszem

4 osób

55 min