
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
danie dla 4 osób
czas przygotowania
5 min
czas
przyrządzenia
25 min
1. etap
zrobione
W garnku podgrzej tłuszcz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wrzuć cebulę, czosnek i brokuły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Podsmaż je przez 5 minut na średnim ogniu, by zmiękły.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Lekko posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wlej bulion.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Doprowadź do wrzenia, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 25 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zmiksuj.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj przez 30 sekund.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Zupę krem podaj posypaną pokrojonym łososiem, kiełkami czerwonego buraka i grzankami oraz skropioną kilkoma kroplami oliwy z pestek dyni.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min