Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
danie dla 4 osób
czas przygotowania
5 min
czas
przyrządzenia
25 min
1. etap
zrobione
W garnku podgrzej tłuszcz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wrzuć cebulę, czosnek i brokuły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Podsmaż je przez 5 minut na średnim ogniu, by zmiękły.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Lekko posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wlej bulion.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Doprowadź do wrzenia, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 25 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zmiksuj.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj przez 30 sekund.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Zupę krem podaj posypaną pokrojonym łososiem, kiełkami czerwonego buraka i grzankami oraz skropioną kilkoma kroplami oliwy z pestek dyni.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min