Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min