
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min