
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min