
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zmiksuj oliwki, oliwę i obrany ząbek czosnku. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kromki chleba skrop oliwą i posmaruj tapenadą, posyp parmezanem i włóż do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ułóż szynkę parmeńską na złocistych grzankach, przystrój listkami oregano i posyp ziołami prowansalskimi.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Rada: Podawaj od razu, latem np. z sałatą z sosem vinaigrette
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min