Papryczki jalapenos z niespodzianką
danie dla 6 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Ser wyjmij z lodówki wcześniej. Powinien mieć temperaturę pokojową.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgnieć go w misce przy pomocy widelca, dodaj skórkę z limonki i posiekaną kolendrę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Papryczki przekrój na pół i oczyść z pestek (jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zostaw kilka pestek w papryczkach).
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wypełnij jalapenos serem, posyp kminkiem i czosnkiem. Każdą papryczkę zawiń w boczek i przekłuj wykałaczką tak, żeby boczek ściśle przylegał do całości. Dopraw odrobiną chili, jeśli lubisz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wstaw na 5 minut do piekarnika (opcja grill) rozgrzanego do 200°C, by boczek się zrumienił.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?
Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min