1. etap

zrobione

Kierując się instrukcją producenta, przygotuj płaty ciasta ryżowego.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Do miski włóż posiekane mięso wieprzowe i drobiowe, krewetki, namoczone grzyby, makaron ryżowy, kiełki fasoli, czosnek, cebulę i kolendrę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Następnie wbij jajko i ponownie wymieszaj całość.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Na każdy płat ciasta ryżowego nałóż łyżeczkę farszu, spłaszcz lekko. Boki ciasta zawiń do środka, by jeden nachodził na drugi, a następnie zwiń dość ściśle.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

W woku rozgrzej mocno tłuszcz. Powinno być go tyle, by sajgonki mogły zanurzyć się do połowy. Zrumień sajgonki z obu stron. Odsącz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Jedz sajgonki zawinięte w liść sałaty, maczając je w sosie rybnym.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Domowe chipsy

Domowe chipsy

1 osoba

13 min

Przepis video - Jajka zapiekane z ziołami i kozim serem

Jajko cocotte z kozim serem

2 osoby

22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem

Szpinakowa frittata z kozim serem

4 osób

45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką

Papryczki jalapenos z niespodzianką

6 osób

30 min

Przepis video jak zrobić frytki

Domowe frytki

1 osoba

35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

4 osób

45 min

Placki z quinoa, marchewki i pora

Placki z quinoa, marchewki i pora

4 osób

65 min