Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min