
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min