
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min