
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min