Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Omlet chiński
4 osób
25 min
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min