
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min