
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
7 min
1. etap
zrobione
W moździerzu utłucz przyprawy, a następnie wsyp po połowie porcji wszystkich owoców i zmaltretuj je razem z przyprawami.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W misce wymieszaj resztę owoców z cukrem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Trzepaczką ubij śmietanę i przełóż ją do rękawa cukierniczego.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do schłodzonych pucharów nakładaj kolejno sos owocowy z przyprawami, bitą śmietanę, owoce z cukrem i znów bitą śmietanę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyrównaj szpatułką wierzch deseru i polej odrobiną miodu. Udekoruj listkiem mięty lub melisy.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min