
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
7 min
1. etap
zrobione
W moździerzu utłucz przyprawy, a następnie wsyp po połowie porcji wszystkich owoców i zmaltretuj je razem z przyprawami.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W misce wymieszaj resztę owoców z cukrem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Trzepaczką ubij śmietanę i przełóż ją do rękawa cukierniczego.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do schłodzonych pucharów nakładaj kolejno sos owocowy z przyprawami, bitą śmietanę, owoce z cukrem i znów bitą śmietanę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyrównaj szpatułką wierzch deseru i polej odrobiną miodu. Udekoruj listkiem mięty lub melisy.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min