
Papryka zapiekana z serem feta
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Papryki umyj i wytrzyj. Przekrój na pół i oczyść z nasion. Pozostaw ogonek.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Obierz i posiekaj ząbek czosnku. Rozgnieć ser feta w misce. Dorzuć czosnek, orzeszki piniowe, rozmącone jajko, wlej mleko. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wymieszaj dobrze, a następnie wypełnij otrzymana masą papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Włóż je do naczynia do zapiekania, wlej dwie łyżki wody i łyżeczkę oliwy na dno i wstaw do piekarnika na 25-30 minut.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Podawaj gorące z zieloną sałatą, posypawszy siekaną bazylią i skropiwszy oliwą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min