1. etap

zrobione

Zagotuj litr posolonej wody. Ugotuj w niej szparagi (5 minut), odsącz je i schłódź w zimnej wodzie, by były jędrne.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Zagotuj wodę i ugotuj jajka przez 6-8 minut w zależności od ich wielkości.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Wystudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój na pół.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Szczypiorek posiekaj, połowę wymieszaj z serkiem wiejskim.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Do salaterki wlej ocet balsamiczny i oliwę, dołóż połowę musztardy, posól i popieprz. Wymieszaj, by składniki się połączyły.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Do sosu wrzuć pokrojony seler, szpinak oraz kiełki i wymieszaj. Na sałatce ułóż jajka, szparagi i serek wiejski. Posyp ziarnami gorczycy z musztardy i szczypiorkiem.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Podaj od razu, najlepiej z kromką chleba.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

sezamowe-i-makowe-buleczki-maslane

Sezamowe i makowe bułeczki maślane

4 osób

85 min

Przepis video - Jajka zapiekane z ziołami i kozim serem

Jajko cocotte z kozim serem

2 osoby

22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

3 osoby

25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

4 osób

60 min

Przepis video - Szakszuka na śniadanie i nie tylko

Szakszuka na śniadanie i nie tylko

1 osoba

20 min

Duszona fasola po włosku

Duszona fasola po włosku

4 osób

40 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego

Tortilla z kabaczka i sera owczego

4 osób

45 min

Jajka po meksykańsku

Jajka po meksykańsku

4 osób

65 min