Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
danie dla 8 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
70 min
1. etap
zrobione
Z pomidorów zdejmij skórkę, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Skarmelizuj miód.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej ocet balsamiczny, by go zdeglasować. Dodaj truskawki i podgrzewaj przez 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dorzuć pomidory oraz maliny i gotuj przez około godzinę, by całość nabrała konsystencji konfitury.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odstaw na bok, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W miseczce ubij jaja, a następnie dolej mleko i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Kromki piernika zanurz w masie z mleka i jaj, a następnie połóż je na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i opiecz po 2 minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Tosty piernikowe podaj z wystudzonym chutney.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min