
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
danie dla 8 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
70 min
1. etap
zrobione
Z pomidorów zdejmij skórkę, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Skarmelizuj miód.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej ocet balsamiczny, by go zdeglasować. Dodaj truskawki i podgrzewaj przez 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dorzuć pomidory oraz maliny i gotuj przez około godzinę, by całość nabrała konsystencji konfitury.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odstaw na bok, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W miseczce ubij jaja, a następnie dolej mleko i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Kromki piernika zanurz w masie z mleka i jaj, a następnie połóż je na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i opiecz po 2 minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Tosty piernikowe podaj z wystudzonym chutney.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min