Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika

danie dla 8 osób

czas przygotowania
10 min

czas przyrządzenia
70 min

1. etap

zrobione

Z pomidorów zdejmij skórkę, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Skarmelizuj miód.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Następnie wlej ocet balsamiczny, by go zdeglasować. Dodaj truskawki i podgrzewaj przez 3 minuty.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Dorzuć pomidory oraz maliny i gotuj przez około godzinę, by całość nabrała konsystencji konfitury.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Odstaw na bok, by ostygło.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

W miseczce ubij jaja, a następnie dolej mleko i wymieszaj.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Kromki piernika zanurz w masie z mleka i jaj, a następnie połóż je na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i opiecz po 2 minuty z każdej strony.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Tosty piernikowe podaj z wystudzonym chutney.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min