
Brownies z bitą śmietaną i owocami
danie dla 6 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
150 g połamanej czekolady włóż razem z masłem do miski ustawionej na garnku z gotującą wodą.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Mieszaj, aż się rozpuszczą.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dodaj mleko i nasiona z przeciętej laski wanilii.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Zdejmij miskę z garnka i mieszaj, aż masa stanie się jednolita.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj, a następnie wsyp do masy czekoladowej.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Ubij jajka z cukrem i połącz je delikatnie z ciastem w misce.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Przelej zawartość miski na blachę wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Rozprowadź łyżką i wyrównaj.
zaznacz jako zrobione
10. etap
zrobione
Uderz blaszką o blat, aby pozbyć się powietrza ze środka.
zaznacz jako zrobione
11. etap
zrobione
Na wierzchu ułóż resztę połamanej czekolady i posiekane migdały.
zaznacz jako zrobione
12. etap
zrobione
Wstaw ciasto na 30 minut do piekarnika.
zaznacz jako zrobione
13. etap
zrobione
Ubij śmietanę z cukrem pudrem.
zaznacz jako zrobione
14. etap
zrobione
Gotowe brownies pokrój na kawałki.
zaznacz jako zrobione
15. etap
zrobione
Przystrój bitą śmietaną, borówkami, porzeczkami i poziomkami lub jeżynami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min