1. etap

zrobione

Umyj i osusz kolendrę. Odłóż 3 gałązki. Z reszty oberwij liście i posiekaj.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

W rozgrzanym rondlu z niewielka ilością tłuszczu zrumień posolone i popieprzone kawałki kurczaka. Gdy będą dobrze przyrumienione, wyjmij je, a na patelnię wrzuć cebulę i podsmaż na złoty kolor, mieszając przez 3 minuty na dość żywym ogniu.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Włóż ponownie kurczaka do rondla, przypraw kurkumą, curry i nasionami kolendry, posól i popieprz. Dorzuć paprykę, posiekaną kolendrę, oliwki, orzechy nerkowca i ćwiartki cytryn oraz olej arachidowy. Dobrze zamieszaj. Dolej 200 ml wody, przykryj i duś na średnim ogniu przez półtorej godziny.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Podawaj bardzo gorące, przystroiwszy gałązkami kolendry, z ziemniakami gotowanymi na parze lub z kaszą kuskus.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej

2 osoby

45 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią

4 osób

145 min

grillowane szaszłyki z kurczaka

Grillowane szaszłyki z kurczaka

4 osób

46 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli

4 osób

60 min