
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min