
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min