1. etap

zrobione

W dużym garnku zagotuj bulion.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Odstaw z ognia.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku

Duszona fasola po włosku

4 osób

40 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską

4 osób

35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają

Sałatka z kurczaka z mango i papają

4 osób

30 min

Sałata z półgęskiem

Sałata z półgęskiem

4 osób

39 min