Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min