Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?
Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min
Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min