1. etap

zrobione

W dużym garnku rozgrzej tłuszcz i wrzuć wołowinę.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Mieszaj i rozcieraj mięso widelcem, by pozbyć się grudek.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Gdy będzie podprażone, przełóż je do miski. W garnku zaś zeszklij na odrobinie tłuszczu cebulę.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Następnie dosyp pokrojoną paprykę i podgrzewaj przez kilka minut.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Dorzuć czosnek oraz pomidory i mieszaj je drewnianą łyżką, aby się rozpadły.


zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Dolej koncentrat pomidorowy i piwo.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Kiedy pomidory zmiękną, dorzuć papryczkę jalapeno i gotuj wszystko przez 5 minut.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Następnie dołóż wcześniej przygotowaną wołowinę, dopraw kminkiem i łyżką oregano oraz łyżką chili (lub pieprzu Cayenne).

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Wymieszaj składniki, przykryj garnek i duś przez pół godziny, aż mięso wchłonie sos pomidorowy.

zaznacz jako zrobione

10. etap

zrobione

Dodaj wówczas fasolę, nakryj garnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.

zaznacz jako zrobione

11. etap

zrobione

Chili con carne podaj z plackami tortilli lub z chlebem. Będzie pyszne również odgrzane następnego dnia.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków

6 osób

45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

4 osób

50 min

faszerowane warzywa

Faszerowane warzywa

4 osób

70 min

lasagne rolowana

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami

4 osób

35 min

mule

Mule po marynarsku

2 osoby

46 min

panierowane-eskalopki-z-indyka-z-ziemniaczanym-puree

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów

4 osób

20 min

Karp po laotansku

Karp po laotańsku

4 osób

45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą

Grillowane żeberka z kukurydzą

4 osób

55 min