Mule po marynarsku
danie dla 2 osób
czas przygotowania
40 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Oczyść mule, zeskrob z nich wszystkie narośla i wypłucz pod bieżącą, zimną wodą.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do sporego garnka wlej odrobinę tłuszczu, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, podsmaż przez chwilkę, a następnie wrzuć czosnek i poczekaj aż wszystko się zeszkli.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj bouquet garni na minutkę, a następnie wlej wino i doprowadź do wrzenia.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do garnka wrzuć mule, przykryj przykrywka i gotuj 5 - 6 minut, od czasu do czasu możesz lekko potrząsnąć garnkiem, aby aromat wina i ziół równomiernie się rozłożył.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na koniec posyp mule pietruszką.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min