
Mule po marynarsku
danie dla 2 osób
czas przygotowania
40 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Oczyść mule, zeskrob z nich wszystkie narośla i wypłucz pod bieżącą, zimną wodą.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do sporego garnka wlej odrobinę tłuszczu, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, podsmaż przez chwilkę, a następnie wrzuć czosnek i poczekaj aż wszystko się zeszkli.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj bouquet garni na minutkę, a następnie wlej wino i doprowadź do wrzenia.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do garnka wrzuć mule, przykryj przykrywka i gotuj 5 - 6 minut, od czasu do czasu możesz lekko potrząsnąć garnkiem, aby aromat wina i ziół równomiernie się rozłożył.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na koniec posyp mule pietruszką.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min