1. etap

zrobione

Oczyść mule, zeskrob z nich wszystkie narośla i wypłucz pod bieżącą, zimną wodą.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Do sporego garnka wlej odrobinę tłuszczu, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, podsmaż przez chwilkę, a następnie wrzuć czosnek i poczekaj aż wszystko się zeszkli.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Dodaj bouquet garni na minutkę, a następnie wlej wino i doprowadź do wrzenia.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Do garnka wrzuć mule, przykryj przykrywka i gotuj 5 - 6 minut, od czasu do czasu możesz lekko potrząsnąć garnkiem, aby aromat wina i ziół równomiernie się rozłożył.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Na koniec posyp mule pietruszką.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków

6 osób

45 min

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Karp po laotansku

Karp po laotańsku

4 osób

45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne

4 osób

30 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów

4 osób

40 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min