Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów

danie dla 4 osób

czas przygotowania
25 min

czas przyrządzenia
15 min

1. etap

zrobione

Rozgrzej piekarnik do 200 C.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Ser feta rozgnieć widelcem w misce.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Zmiksuj krótko w kielichu miksera orzechy, oliwki, pomidory, bazylię i oliwę z oliwek. Uzyskaną masę połącz następnie z rozgniecionym serem. Wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Jeśli filety są grube, przekrój je na pół. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Każdy kawałek obtocz w masie serowej i ułóż w naczyniu do zapiekania.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Posyp świeżo rozgniecionym w moździerzu czerwonym pieprzem i wstaw do piekarnika na 10 minut.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Ugotowany biały ryż lub komosa będą doskonałym dodatkiem do tego dania.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków

6 osób

45 min

mule

Mule po marynarsku

2 osoby

46 min

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Karp po laotansku

Karp po laotańsku

4 osób

45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne

4 osób

30 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min