Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 200 C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Ser feta rozgnieć widelcem w misce.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Zmiksuj krótko w kielichu miksera orzechy, oliwki, pomidory, bazylię i oliwę z oliwek. Uzyskaną masę połącz następnie z rozgniecionym serem. Wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jeśli filety są grube, przekrój je na pół. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Każdy kawałek obtocz w masie serowej i ułóż w naczyniu do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Posyp świeżo rozgniecionym w moździerzu czerwonym pieprzem i wstaw do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Ugotowany biały ryż lub komosa będą doskonałym dodatkiem do tego dania.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min