
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 200 C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Ser feta rozgnieć widelcem w misce.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Zmiksuj krótko w kielichu miksera orzechy, oliwki, pomidory, bazylię i oliwę z oliwek. Uzyskaną masę połącz następnie z rozgniecionym serem. Wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jeśli filety są grube, przekrój je na pół. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Każdy kawałek obtocz w masie serowej i ułóż w naczyniu do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Posyp świeżo rozgniecionym w moździerzu czerwonym pieprzem i wstaw do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Ugotowany biały ryż lub komosa będą doskonałym dodatkiem do tego dania.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min