1. etap

zrobione

Posól filety. Nie musisz doprawiać ich pieprzem, bo chili doda ostrości.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Na patelni bardzo mocno rozgrzej tłuszcz. Jeśli tłuszcz nie będzie dostatecznie gorący, ryba przywrze do dna.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Usmaż filety, kładąc je na patelni najpierw stroną bez skóry (w przeciwnym wypadku ryba brzydko się wygnie).

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Następnie przełóż filety na talerz. Możesz wstawić je do letniego piekarnika, by nie wystygły.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Wrzuć cebulę i chili na rozgrzaną patelnię z tłuszczem na dwie minuty. Zeszklij ją. Następnie dorzuć fasolkę i galangal. Podsmaż, aż fasola będzie „al dente”.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Dołóż pokrojone pomidory i gotuj wszystko przez 3 - 4 minuty. Unikaj częstego mieszania, by pomidory się nie rozpadły

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Wlej sos ostrygowy. Zamieszaj i spróbuj, czy potrawa jest dość słona. Jeśli nie, dodaj łyżeczkę sosu rybnego.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Dopraw sokiem z limonki i dodaj listki mięty i kolendry ( w całości lub grubo pokrojone).

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Przelej sos do miseczki, ułóż na nim rybę i ozdób listkami ziół.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

ZUPA RYBNA CALDEIRADA

Zupa rybna Caldeirada

4 osób

40 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Zupa warzywna z dorszem

Zupa warzywna z dorszem

4 osób

55 min