1. etap

zrobione

Zagotuj 2,5 raza więcej posolonej wody niż wynosi objętość quinoa.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Wsyp quinoę do wrzącej wody i gotuj około 20 minut na średnim ogniu.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Do rondla wlej 100 ml wody, dodaj masło, posól, popieprz i posłódź.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Wrzuć marchewkę oraz pora i duś 10 minut pod przykryciem, a następnie jeszcze przez 5 minut bez pokrywki.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

W miseczce ubij jajka ze śmietaną i mąką gryczaną.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Dodaj ugotowane warzywa, quinoę, starty ser oraz pistacje i kolendrę lub koper. Wymieszaj.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Na lekko natłuszczonej patelni z powłoką nieprzywierającą usmaż placuszki z przygotowanej masy.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Podawaj je z zieloną sałatą na ciepło lub na zimno.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Domowe chipsy

Domowe chipsy

1 osoba

13 min

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Przepis video - Jajka zapiekane z ziołami i kozim serem

Jajko cocotte z kozim serem

2 osoby

22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

3 osoby

25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Tarta z pomidorami

Tarta z pomidorami

4 osób

90 min

Szpinakowa frittata z kozim serem

Szpinakowa frittata z kozim serem

4 osób

45 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

4 osób

60 min