
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Piersi kurczaka i ósemki melona upiecz na grillu lub na patelni grillowej, aż staną się miękkie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie odstaw, by ostygły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przygotuj sos, mieszając miód, zioła i ocet balsamiczny w misce.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Grapefruita obierz dokładnie (zdejmij białą błonkę) i wytnij fileciki z miąższu. Wrzuć do sosu.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odetnij skórę z wystudzonego melona i pokrój miąższ w dużą kostkę. Przełóż do sosu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Dodaj ogórek i pokrojone grilowane mięso kurczaka. Wymieszaj składniki.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Posyp miętą i bazylią.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min