
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Piersi kurczaka i ósemki melona upiecz na grillu lub na patelni grillowej, aż staną się miękkie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie odstaw, by ostygły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przygotuj sos, mieszając miód, zioła i ocet balsamiczny w misce.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Grapefruita obierz dokładnie (zdejmij białą błonkę) i wytnij fileciki z miąższu. Wrzuć do sosu.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odetnij skórę z wystudzonego melona i pokrój miąższ w dużą kostkę. Przełóż do sosu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Dodaj ogórek i pokrojone grilowane mięso kurczaka. Wymieszaj składniki.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Posyp miętą i bazylią.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min