
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Piersi kurczaka i ósemki melona upiecz na grillu lub na patelni grillowej, aż staną się miękkie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie odstaw, by ostygły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przygotuj sos, mieszając miód, zioła i ocet balsamiczny w misce.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Grapefruita obierz dokładnie (zdejmij białą błonkę) i wytnij fileciki z miąższu. Wrzuć do sosu.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odetnij skórę z wystudzonego melona i pokrój miąższ w dużą kostkę. Przełóż do sosu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Dodaj ogórek i pokrojone grilowane mięso kurczaka. Wymieszaj składniki.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Posyp miętą i bazylią.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min