
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
4 min
1. etap
zrobione
W posolonej wodzie ugotuj przez 4 minuty groszek, następnie opłucz go zimną wodą i odsącz dokładnie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W miseczce lub moździerzu rozetrzyj fileciki z sardeli z musztardą, potem wmieszaj starannie ocet winny i sok z cytryny, oliwę i pieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sosu z sardeli wrzuć odsączoną fasolę z puszki, pokrojone warzywa: marchewkę, cebulę i paprykę. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
W tym czasie pokrój kapustę pekińską i wrzuć ją do miski z warzywami, dodaj również dobrze odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Szybko wymieszaj i od razu podawaj, najlepiej z grillowanym chlebem wiejskim.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min