Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
4 min
1. etap
zrobione
W posolonej wodzie ugotuj przez 4 minuty groszek, następnie opłucz go zimną wodą i odsącz dokładnie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W miseczce lub moździerzu rozetrzyj fileciki z sardeli z musztardą, potem wmieszaj starannie ocet winny i sok z cytryny, oliwę i pieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sosu z sardeli wrzuć odsączoną fasolę z puszki, pokrojone warzywa: marchewkę, cebulę i paprykę. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
W tym czasie pokrój kapustę pekińską i wrzuć ją do miski z warzywami, dodaj również dobrze odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Szybko wymieszaj i od razu podawaj, najlepiej z grillowanym chlebem wiejskim.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?
Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min