Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do płaskiego naczynia wyciśnij sok z limonek i dodaj startą skórkę, następnie imbir, miód i miętę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i do takiej marynaty włóż pomidory, odstaw na 15 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grilluj pomidory tylko z jednej strony, ok. 3 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na talerzu połóż pomidory, gałkę sorbetu, posyp kandyzowanym imbirem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Udekoruj listkiem mięty i paroma jadalnym kwiatkami, np. bratkami. Skrop odrobiną marynaty.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min