Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do płaskiego naczynia wyciśnij sok z limonek i dodaj startą skórkę, następnie imbir, miód i miętę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i do takiej marynaty włóż pomidory, odstaw na 15 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grilluj pomidory tylko z jednej strony, ok. 3 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na talerzu połóż pomidory, gałkę sorbetu, posyp kandyzowanym imbirem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Udekoruj listkiem mięty i paroma jadalnym kwiatkami, np. bratkami. Skrop odrobiną marynaty.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min