Mus z kiwi i rabarbaru
Mus z kiwi i rabarbaru

Mus z kiwi i rabarbaru

danie dla 4 osób

czas przygotowania
100 min

czas przyrządzenia
15 min

1. etap

zrobione

Kawałki rabarbaru wysyp do miski. Posyp cukrem trzcinowym i pozostaw na godzinę.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

W tym czasie obierz kiwi i pokrój na małe kawałki.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Rabarbar przełóż do rondla razem z przeciętą wzdłuż laską wanilii.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Powoli doprowadź do zagotowania i gotuj jeszcze przez 10 minut.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Następnie dodaj kiwi i gotuj 5 minut, delikatnie mieszając. Pozostaw, by ostygło.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Mus owocowy podawaj na toście z bułki drożdżowej lub z jogurtem naturalnym.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min