
Mus z kiwi i rabarbaru
danie dla 4 osób
czas przygotowania
100 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Kawałki rabarbaru wysyp do miski. Posyp cukrem trzcinowym i pozostaw na godzinę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W tym czasie obierz kiwi i pokrój na małe kawałki.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Rabarbar przełóż do rondla razem z przeciętą wzdłuż laską wanilii.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Powoli doprowadź do zagotowania i gotuj jeszcze przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Następnie dodaj kiwi i gotuj 5 minut, delikatnie mieszając. Pozostaw, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Mus owocowy podawaj na toście z bułki drożdżowej lub z jogurtem naturalnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min