
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
40 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Przez 10 minut gotuj marchewkę w posolonej wodzie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie odcedź ją i wrzuć na 2 minuty na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu, razem z posiekanym czosnkiem i szczyptą kminku.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W okrągłej foremce wysmarowanej masłem, ułóż na dnie marchewkę, rodzynki i połowę pistacji.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Ubij jajka z serem, mąką, mlekiem i szczyptą gałki muszkatołowej.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Posól, popieprz i wlej do foremki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Posyp resztą pistacji i piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min