Karaibski deser bananowy
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
1. etap
zrobione
Na patelni rozpuść masło, a następnie wsyp cukier trzcinowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodaj banany i zrumień je na brązowo z obu stron.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Oprósz cynamonem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej rum oraz likier bananowy i podpal.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Poczekaj, aż płomień zgaśnie.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Banany serwuj z kulką lodów lub z bitą śmietaną, udekorowane wiórkami kokosowymi lub pistacjami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min
Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min