
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
W rondlu zagotuj mleko kokosowe z pastą curry i czosnkiem.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie gotuj je na delikatnym ogniu przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z limonki, sos rybny, ostrą papryczkę, kurkumę i szczyptę soli.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji, wrzucaj stopniowo kawałki wieprzowiny, a następnie gotuj przez 10 minut, mieszając cały czas.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z białym ryżem, na przykład jaśminowym. Posyp posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min