
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
W rondlu zagotuj mleko kokosowe z pastą curry i czosnkiem.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie gotuj je na delikatnym ogniu przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z limonki, sos rybny, ostrą papryczkę, kurkumę i szczyptę soli.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji, wrzucaj stopniowo kawałki wieprzowiny, a następnie gotuj przez 10 minut, mieszając cały czas.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z białym ryżem, na przykład jaśminowym. Posyp posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min