
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Pokrój mięso w cienkie plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W woku rozgrzej tłuszcz. Dodaj czerwoną pastę curry. Zamieszaj. Wlej trochę mleczka kokosowego. Gotuj, aż zredukujesz objętość o połowę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wrzuć plastry wołowiny i smaż 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej pozostałe mleczko kokosowe i gotuj, aż mięso stanie sie miękkie.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj cukier oraz sos nuoc mam i jeszcze przez kilka minut podgrzewaj na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Tuż przed podaniem wrzuć listek kaffiru i oprósz posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Podawaj z ryżem jaśminowym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min