
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Pokrój mięso w cienkie plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W woku rozgrzej tłuszcz. Dodaj czerwoną pastę curry. Zamieszaj. Wlej trochę mleczka kokosowego. Gotuj, aż zredukujesz objętość o połowę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wrzuć plastry wołowiny i smaż 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej pozostałe mleczko kokosowe i gotuj, aż mięso stanie sie miękkie.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj cukier oraz sos nuoc mam i jeszcze przez kilka minut podgrzewaj na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Tuż przed podaniem wrzuć listek kaffiru i oprósz posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Podawaj z ryżem jaśminowym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min