
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Pokrój mięso w cienkie plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W woku rozgrzej tłuszcz. Dodaj czerwoną pastę curry. Zamieszaj. Wlej trochę mleczka kokosowego. Gotuj, aż zredukujesz objętość o połowę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wrzuć plastry wołowiny i smaż 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej pozostałe mleczko kokosowe i gotuj, aż mięso stanie sie miękkie.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj cukier oraz sos nuoc mam i jeszcze przez kilka minut podgrzewaj na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Tuż przed podaniem wrzuć listek kaffiru i oprósz posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Podawaj z ryżem jaśminowym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min