
Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min