Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min
Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min