Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min
Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min