
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
15 min
10 - 12 ugotowanych i osuszonych płatów lasagne
50 g prażonych orzeszków pinii
1 - 2 łyżki posiekanej mięty, np. pieprzowej
sól i piment d'espelette lub zwykły pieprz
1. etap
zrobione
Do miski wrzuć starte cukinie, orzeszki, ricottę, skórkę z cytryny, mięte, przyprawy i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Nałóż farsz na płaty cukinii i zroluj je. Możesz płaty przekroić na pół.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Poukładaj zrolowane lasagne w naczyniu do zapiekania, posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
A może coś zupełnie innego?

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min