Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
15 min
10 - 12 ugotowanych i osuszonych płatów lasagne
50 g prażonych orzeszków pinii
1 - 2 łyżki posiekanej mięty, np. pieprzowej
sól i piment d'espelette lub zwykły pieprz
1. etap
zrobione
Do miski wrzuć starte cukinie, orzeszki, ricottę, skórkę z cytryny, mięte, przyprawy i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Nałóż farsz na płaty cukinii i zroluj je. Możesz płaty przekroić na pół.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Poukładaj zrolowane lasagne w naczyniu do zapiekania, posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
A może coś zupełnie innego?
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min