
Indyjskie curry wieprzowe
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Wieprzowinę odrobinę posól i popieprz. Do garnka z gorącym tłuszczem wrzuć mięso i smaż je aż się zarumieni.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Odłóż mięso na talerz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do garnka wrzuć po kolei paprykę, cebulę, czosnek, imbir, jabłko i chili. Podsmaż 2-3 min.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie dodaj curry i kurkumę, podsmaż przez 1 minutę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj żurawinę, rodzynki i rosół.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Następnie dodaj mięso, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok 35 - 45 min.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj, duś pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 10 min.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Na koniec dodaj jogurt bałkański i posyp kolendrą. Podawaj z ryżem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min