1. etap

zrobione

Wieprzowinę odrobinę posól i popieprz. Do garnka z gorącym tłuszczem wrzuć mięso i smaż je aż się zarumieni.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Odłóż mięso na talerz.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Do garnka wrzuć po kolei paprykę, cebulę, czosnek, imbir, jabłko i chili. Podsmaż 2-3 min.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Następnie dodaj curry i kurkumę, podsmaż przez 1 minutę.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Dodaj żurawinę, rodzynki i rosół.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Następnie dodaj mięso, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok 35 - 45 min.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj, duś pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 10 min.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Na koniec dodaj jogurt bałkański i posyp kolendrą. Podawaj z ryżem.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

4 osób

50 min

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą

Grillowane żeberka z kukurydzą

4 osób

55 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką

Papryczki jalapenos z niespodzianką

6 osób

30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą

8 osób

170 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym

4 osób

70 min

Zapiekanka z cykorii

Zapiekanka z cykorii

4 osób

70 min