Indyjskie curry wieprzowe
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Wieprzowinę odrobinę posól i popieprz. Do garnka z gorącym tłuszczem wrzuć mięso i smaż je aż się zarumieni.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Odłóż mięso na talerz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do garnka wrzuć po kolei paprykę, cebulę, czosnek, imbir, jabłko i chili. Podsmaż 2-3 min.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie dodaj curry i kurkumę, podsmaż przez 1 minutę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj żurawinę, rodzynki i rosół.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Następnie dodaj mięso, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok 35 - 45 min.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj, duś pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 10 min.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Na koniec dodaj jogurt bałkański i posyp kolendrą. Podawaj z ryżem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min
Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min