1. etap

zrobione

Skórę na piersiach z gęsi natnij delikatnie w kratkę, aby ładnie wyglądała po grillowaniu.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Posól mięso i oprósz pieprzem.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Połóż na grillu najpierw stroną ze skórą i opiekaj przez 3 minuty. Obróć piersi i grilluj kolejne 3 minuty.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Odstaw na chwilę, by odpoczęły, a potem pokrój je ukośnie w plastry.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Zajmij się przygotowaniem sałatki.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Przekrój na pół strączki fasolki.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Zagotuj i posól wodę, a gdy będzie wrzeć, wrzuć do niej najpierw fasolkę i gotuj ją przez 8 minut, po czym zahartuj w wodzie z lodem.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Podobnie ugotuj groszek cukrowy i również przełóż go następnie do wody z lodem.

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Po wystygnięciu osusz warzywa na papierowym ręczniku i wrzuć do miski.

zaznacz jako zrobione

10. etap

zrobione

Dodaj pieczarki i lekko wymieszaj wszystko.

zaznacz jako zrobione

11. etap

zrobione

Przygotuj vinaigrette, mieszając olej arachidowy, olej z orzechów włoskich i ocet winny.

zaznacz jako zrobione

12. etap

zrobione

Dopraw go sola. ¾ otrzymanego sosu wlej do miski i wymieszaj ponownie składniki sałatki, a następnie przełóż ją na talerz.

zaznacz jako zrobione

13. etap

zrobione

Dodaj pomidorki, liście sałaty i skrop resztą sosu.

zaznacz jako zrobione

14. etap

zrobione

Plastry piersi gęsich ułóż na sałatce.

zaznacz jako zrobione

15. etap

zrobione

Udekoruj wszystko orzechami piniowymi, szczypiorkiem i szczyptą wędzonej papryki.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

4 osób

50 min

faszerowane warzywa

Faszerowane warzywa

4 osób

70 min

panierowane-eskalopki-z-indyka-z-ziemniaczanym-puree

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów

4 osób

20 min

sajgonki-z-sajgonu

Sajgonki z Sajgonu

4 osób

25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą

Grillowane żeberka z kukurydzą

4 osób

55 min

Video Przepis - Indyjskie Curry Wieprzowe

Indyjskie curry wieprzowe

4 osób

85 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette

4 osób

30 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min