1. etap

zrobione

Ryby oczyść, usuń oczy i skrzela, odkrój głowy, pokrój w dzwonka i dokładnie opłucz.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryki pokrojone w paski wrzuć na rozgrzany tłuszcz.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki oraz drobno pokrojone pomidory. Dodaj przecier pomidorowy i wlej wino.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Po chwili dolej wodę, włóż do garnka rybie głowy i zagotuj wszystko.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Dołóż pozostałe kawałki ryby, zredukuj płomień i ponownie zagotuj zupę.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Posól i popieprz do smaku oraz ewentualnie dodaj zioła.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Na talerzu posyp zupę siekaną natką pietruszki. Podaj z grzankami.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

4 osób

165 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

4 osób

85 min

Zupa warzywna z dorszem

Zupa warzywna z dorszem

4 osób

55 min