1. etap

zrobione

Wsyp do miski paprykę, pomidory, cebulę, ogórki, czosnek i chleb. Dodaj oliwę, mleko i koncentrat pomidorowy.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Chłódź przynajmniej przez 2 godziny.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Następnie zmiksuj wszystko dokładnie i przetrzyj przez sitko.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Dodaj łyżkę octu, posól i popieprz. Wymieszaj.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Surówka. Koper przekrój na pół, wyrzuć rdzeń, a łodygi pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski.

zaznacz jako zrobione

8. etap

zrobione

Dodaj posiekaną natkę.

zaznacz jako zrobione

9. etap

zrobione

Przypraw oliwą z octem, posól i popieprz i wymieszaj.

zaznacz jako zrobione

10. etap

zrobione

Miskę nakryj folią spożywczą i wstaw na 2 godziny do lodówki.

zaznacz jako zrobione

11. etap

zrobione

Na patelni podpraż migdały.

zaznacz jako zrobione

12. etap

zrobione

Podaj gazpacho udekorowane surówką i prażonymi migdałami.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

ZUPA RYBNA CALDEIRADA

Zupa rybna Caldeirada

4 osób

40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

4 osób

165 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

4 osób

85 min

Zupa warzywna z dorszem

Zupa warzywna z dorszem

4 osób

55 min