1. etap
zrobione
Pokrój owoce w grube plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej grill do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min