Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Owoce oczyść z szypułek i umyj. Wymieszaj je z octem balsamicznym i miętą. Przesyp wszystko do naczynia do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Miękkie masło, mąkę, mielone migdały i cukier wymieszaj w misce. Rozcieraj ciasto palcami tak długo, aż będzie przypominać mokry piasek. Przesyp je wówczas na owoce i wstaw całość do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15-20 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Crumble podawaj jeszcze ciepłe z sorbetem z czerwonych owoców lub z sorbetem z limonki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min