
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min