Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min
Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min