
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min