
Indyjskie curry wieprzowe
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Wieprzowinę odrobinę posól i popieprz. Do garnka z gorącym tłuszczem wrzuć mięso i smaż je aż się zarumieni.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Odłóż mięso na talerz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do garnka wrzuć po kolei paprykę, cebulę, czosnek, imbir, jabłko i chili. Podsmaż 2-3 min.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie dodaj curry i kurkumę, podsmaż przez 1 minutę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj żurawinę, rodzynki i rosół.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Następnie dodaj mięso, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok 35 - 45 min.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj, duś pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 10 min.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Na koniec dodaj jogurt bałkański i posyp kolendrą. Podawaj z ryżem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min