
Papryczki jalapenos z niespodzianką
danie dla 6 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Ser wyjmij z lodówki wcześniej. Powinien mieć temperaturę pokojową.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgnieć go w misce przy pomocy widelca, dodaj skórkę z limonki i posiekaną kolendrę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Papryczki przekrój na pół i oczyść z pestek (jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zostaw kilka pestek w papryczkach).
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wypełnij jalapenos serem, posyp kminkiem i czosnkiem. Każdą papryczkę zawiń w boczek i przekłuj wykałaczką tak, żeby boczek ściśle przylegał do całości. Dopraw odrobiną chili, jeśli lubisz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wstaw na 5 minut do piekarnika (opcja grill) rozgrzanego do 200°C, by boczek się zrumienił.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min