
Jajko cocotte z kozim serem
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
7 min
1. etap
zrobione
Zblanszuj szpinak w lekko osolonej wodzie, następnie schłodź go w zimnej wodzie i wyciśnij.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posiekaj szpinak, lekko dopraw go solą i pieprzem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Posiekaj drobno zioła i dopraw je solą i pieprzem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Kokilki wysmaruj masłem, a następnie kolejno wypełniaj je szpinakiem, kozim serem, ziołami, smietaną, a na samym końcu jajkiem. Jajko posól i popieprz. Kolejne warstwy delikatnie dociskaj.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż papierem do pieczenia, postaw kokilki i ostrożnie na dno naczynia wlej gorącą wodę do połowy wysokości kokilek.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 6-7 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Omlet chiński
4 osób
25 min
A może coś zupełnie innego?

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min