Dyniowy krem z łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Przygotuj i podgrzej bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej w rondlu odrobinę tłuszczu i zeszklij cebulę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie dorzuć marchewkę i dynię.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podgrzewaj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, po czym zalej bulionem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Gotuj, aż warzywa zmiękną.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W tym czasie podpiecz wędzonego łososia na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zupę zmiksuj, zabiel śmietaną, posól, popieprz i dopraw gałką muszkatołową.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Podawaj z paskami łososia, posypawszy koperkiem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Omlet chiński
4 osób
25 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min
Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min