Dyniowy krem z łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Przygotuj i podgrzej bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej w rondlu odrobinę tłuszczu i zeszklij cebulę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie dorzuć marchewkę i dynię.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podgrzewaj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, po czym zalej bulionem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Gotuj, aż warzywa zmiękną.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W tym czasie podpiecz wędzonego łososia na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zupę zmiksuj, zabiel śmietaną, posól, popieprz i dopraw gałką muszkatołową.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Podawaj z paskami łososia, posypawszy koperkiem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min