1. etap

zrobione

Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Piekarnik podgrzej do 200°C.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Tarta z suszonymi pomidorami

Tarta z suszonymi pomidorami

6 osób

45 min