
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min