
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min