Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?
Omlet chiński
4 osób
25 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min