
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min