
Tarta prowansalska
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
45 min
1. etap
zrobione
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, posól i popieprz, posyp ziołami prowansalskimi i smaż na średnim ogniu przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Piekarnik podgrzej do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W salaterce roztrzep jajka ze śmietaną, posól i popieprz. Ciasto francuskie rozłóż w formie na tartę i ponakłuwaj widelcem. Na ciasto przełóż podsmażone warzywa i zalej je masą ze śmietany i jajek. Piecz przez 35-40 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jedz tartę gorącą lub ciepłą z zieloną sałatą.
zaznacz jako zrobione
A może coś zupełnie innego?

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min