1. etap

zrobione

W moździerzu utłucz przyprawy, a następnie wsyp po połowie porcji wszystkich owoców i zmaltretuj je razem z przyprawami.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

W misce wymieszaj resztę owoców z cukrem.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Trzepaczką ubij śmietanę i przełóż ją do rękawa cukierniczego.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Do schłodzonych pucharów nakładaj kolejno sos owocowy z przyprawami, bitą śmietanę, owoce z cukrem i znów bitą śmietanę.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Wyrównaj szpatułką wierzch deseru i polej odrobiną miodu. Udekoruj listkiem mięty lub melisy.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min