
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
7 min
1. etap
zrobione
W moździerzu utłucz przyprawy, a następnie wsyp po połowie porcji wszystkich owoców i zmaltretuj je razem z przyprawami.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W misce wymieszaj resztę owoców z cukrem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Trzepaczką ubij śmietanę i przełóż ją do rękawa cukierniczego.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do schłodzonych pucharów nakładaj kolejno sos owocowy z przyprawami, bitą śmietanę, owoce z cukrem i znów bitą śmietanę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyrównaj szpatułką wierzch deseru i polej odrobiną miodu. Udekoruj listkiem mięty lub melisy.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min