Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej w garnku śmietankę kokosową z 4 łyżkami cukru. Gdy cukier się rozpuści, włóż banany i gotuj je przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dosyp wiórki kokosowe i połowę skórki z limonki, wlej sok z limonki, zamieszaj lekko i poczekaj chwilę, by wiórki zmiękły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przełóż banany ze śmietanką do miseczek. Udekoruj, posypując orzechami i sezamem, resztą skórki z limonki oraz listkami mięty.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min