
Papryka zapiekana z serem feta
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Papryki umyj i wytrzyj. Przekrój na pół i oczyść z nasion. Pozostaw ogonek.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Obierz i posiekaj ząbek czosnku. Rozgnieć ser feta w misce. Dorzuć czosnek, orzeszki piniowe, rozmącone jajko, wlej mleko. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wymieszaj dobrze, a następnie wypełnij otrzymana masą papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Włóż je do naczynia do zapiekania, wlej dwie łyżki wody i łyżeczkę oliwy na dno i wstaw do piekarnika na 25-30 minut.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Podawaj gorące z zieloną sałatą, posypawszy siekaną bazylią i skropiwszy oliwą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min